Практичні аспекти отримання українськими студентами дозволу на тимчасове перебування на території республіки Польща.

Автор(и)

  • Yu. S. Rabtsun

Анотація

Однією з легальних підстав перебування іноземців, які навчаються (або працюють) на території Республіки Польща є не тільки національна віза, а ще й дозволи на тимчасове або постійне перебування. Національна віза, пов’язана з навчанням видається лише на рік, тому перед студентами постає вибір між відкриттям нової студентської візи або ж отриманням дозволу на тимчасове перебування. Оскільки дозвіл на перебування дає безліч переваг, однією з яких є можливість легально працювати в вільний від навчання час, все більше українських студентів намагається отримати даний дозвіл. Правовою підставою видання дозволу на тимчасове перебування є Закон Республіки Польща «Про іноземців» від 12 грудня 2013 року.

В зв’язку з тим, що подавати необхідні для отримання дозволу на перебування документи дозволено навіть в останній день дійсності національної візи, багато українських студентів користаються даним правом, що на практиці викликає безліч проблем та незручностей в період очікування дозволу (позитивне рішення воєводи, на підставі якого іноземцю видається пластикова карта, - звана картою побиту).

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Підсекція 3. Іноземний досвід та тенденції розвитку юридичної освіти. проблеми та перспективи міжнародного наукового спі